Welkom

Een hoogwerker is een mobiele werkplek waarmee het mogelijk is om veilig op hoogte te werken. Hij kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid. Hij is zeer populair vanwege de snelheid van het te bereiken gebied, wordt veelal gebruikt voor kortdurende werkzaamheden en is uitstekend voor moeilijk bereikbare plekken of plekken waar andere arbeidsmiddelen op hoogte niet goed kunnen komen. Hoogwerkers zijn geliefd bij schilders, glazenwassers, onderhoudsmedewerkers, staalbouwers etc. Een hoogwerker is een veilig en efficiënt arbeidsmiddel, mits zorgvuldig gebruikt wordt.

In Nederland zijn drie organisaties die zich richten op de hoogwerkersbranche:

  • De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) houdt zich voornamelijk bezig met belangenbehartiging en promotie voor de verhuur van hoogwerkers.

  • De Vereniging Verticaal Transport (VVT) richt zich op ondersteuning en belangenbehartiging van hoogwerkerverhuurbedrijven.

  • De Vereniging van importeurs of fabrikanten van Bouwmachines, Magazijninrichtingen, Wegenbouwmachines en Transportmaterieel (BMWT) heeft het zwaartepunt liggen bij certificering, maar dan voor de fabrikanten en importeurs van hoogwerkers.

Deze drie verenigingen hebben de krachten gebundeld in het Hoogwerker Platform Nederland.

Hoogwerker Platform Nederland is een initiatief van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB), de Vereniging Verticaal Transport (VVT) en de Vereniging van importeurs of fabrikanten van Bouwmachines, Magazijninrichtingen, Wegenbouwmachines en Transportmaterieel (BMWT).

| Disclaimer | Privacy |